Seminar Verzuim-ontzorgpolis NVIA (deel 2)

Zoals in een voorgaand nieuwsbericht aangekondigd waren wij aanwezig op het seminar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Inkomens Adviseurs (NVIA) over de Verzuim Ontzorgpolis.

In de aankondiging van het seminar konden wij volgens de NVIA antwoorden verwachten op een aantal vragen. Graag nemen wij deze met u door.

Hoe gaan verzekeraars invulling geven aan de maatregelen in hun dienstverlening? Kan een werkgever zelf zijn arbodienst kiezen of wordt er gewerkt met ‘preferred suppliers’?

Alle verzekeraars gaan werken met ‘preferred suppliers’. Dit betekent dat u bij de keuze voor de Verzuim-Ontzorgverzekering een overeenkomst aangaat met een door de verzekeraar geselecteerde arbodienst. AEGON, De Goudse en Achmea gaan werken met één vaste arbodienst. Bij ASR en Nationale Nederlanden heeft u de keuze uit vier arbodiensten.

Welke mogelijkheden zijn er om een bestaande verzuimverzekering om te zetten naar een Verzuim-ontzorgpolis?

Hier hebben wij geen expliciet antwoord op gekregen. Wij verwachten dat verzekeraars aan werkgevers met een contracten met een vervaldatum van na 1 januari 2020 niet de mogelijkheid bieden om de polis per 1 januari 2020 om te zetten naar de Verzuim-ontzorgverzekering.

Hoe gaan arbodiensten om met de opzegtermijnen? Vaak is dit 3 maanden, waardoor de opzegging voor 1 oktober door de arbodienst moet zijn ontvangen.

Hier is niks nieuws over vermeld. Directeur van Oval, de belangenvereniging van arbodiensten, heeft in een eerder stadium al aangegeven dat zij geen druk gaat uitoefenen op arbodiensten die zich houden aan de in het contract opgenomen opzegtermijn (veelal drie maanden).

Wat zal de Verzuim-ontzorgpolis gaan kosten? En wat zijn de prijsverschillen tussen de verzekeraars?

Zonder dat er concrete bedragen en/of verschillen zijn genoemd, weten wij dat AEGON de verzekeringspremie relatief laag heeft weten te houden. Het tarief voor de arbodienstverlening gaat wel omhoog. Ook andere partijen hebben aangegeven dat in ieder geval het tarief voor de arbodienstverlening om hoog gaat.

De keuze van een vaste gecontracteerde arbodienst als onderdeel van de verzuim-ontzorgverzekering is vanuit verzekeraars gezien een logische keuze. Toch vinden wij dat vooral een kleinere lokale arbodienst van grote toegevoegde kan zijn voor uw organisatie. Persoonlijke dienstverlening, snel kunnen schakelen en op de hoogte zijn van wat er bij u speelt, zijn vaak kernpunten die terug te vinden zijn bij kleinere lokale arbodiensten. En die een positief effect hebben op verzuim binnen uw organisatie.

Veelgehoorde eisen van leden van VNO-NCW over de verzuim-ontzorgverzekering zijn:

  1. Keuzevrijheid in arbodienst;
  2. Voldoende aanbod in de markt;
  3. Daadwerkelijke ontzorging;
  4. Stabiele premieontwikkeling;

Wij hebben ruime ervaring in het adviseren over verzuimverzekeringen, inkomensverzekeringen en arbodienstverlening. En kunnen u uitstekend helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Laten wij het daarom voor u makkelijker, duidelijker en goedkoper maken.

Vraag nu een gesprek aan met Reinier van Sluijs (reinier@insucare.nl of 040-2370400) of laat een bericht achter.