Aanbod van verzekeraar De Amersfoortse

Verzekeraar De Amersfoortse heeft op 1 juli via een webinar meer informatie gegeven over de Verzuim-ontzorg-verzekering die zij per 1 januari 2020 gaan aanbieden.

Graag lichten wij de plannen van De Amersfoortse toe:

 1. De verzuim-ontzorg-verzekering geldt alleen voor nieuwe klanten. Heeft u op dit moment een verzuimverzekering bij De Amersfoortse, dan kunt u (nog) geen gebruik maken van dit product.
 2. De casemanager van De Amersfoortse, zij noemen dit de ontzorgmanager, krijgt een belangrijke taak binnen het product. Dit is uiteraard conform de vastgelegde afspraken in het convenant tussen rijksoverheid, verzekeraars en MKB-Nederland.
 3. Er komt meer regie bij de werknemer te liggen. De Amersfoortse wil de zieke werknemer meer betrekken in het re-integratietraject en actief laten meedenken over zijn/haar herstelmogelijkheden.
 4. Vanaf week 13 in de ziekteperiode wordt er actief ingezet op dienstverlening zoals financieel inzicht geven aan de zieke werknemer, de werknemer een re-integratievisie laten opstellen en het actief inzetten van arbeidsdeskundigen.
 5. De verzuim-ontzorg-verzekering komt als product naast de bestaande verzuimproducten. Als werkgever kunt u straks kiezen uit een drietal producten:
 • Verzuimverzekering met een zelf gekozen arbodienst
 • Verzuimverzekering met een arbodienst die samenwerkt met De Amersfoortse
 • Verzuim-ontzorg-verzekering.
 1. Het tarief voor dienstverlening komt hoger te liggen dan de huidige tarieven (± € 105,- per medewerker, excl. btw) van de ketenpartners.
 2. Het tarief voor de verzuim-ontzorg-verzekering wordt later dit jaar (verwachting is oktober) bekend gemaakt.
 3. De ontzorgmanager gaat de werkgever ook helpen bij bijvoorbeeld het aanvragen van compensatie van de transitievergoeding.